w

Pasta z bobu

W Twojej kuchni panuje nuda i szukasz urozmaicenia codziennej kolacji czy śniadania? Zainspiruj się naszym przepisem. Pasta kanapkowa z bobu jest prosta, szybka w przygotowaniu i co najważniejsze – bardzo pyszna.

Pasta kanapkowa z bobu nie wymaga szeregu skomplikowanych składników.

Do przygotowania tej pysznej alternatywy twarogu czy masła wystarczy jedynie:

  • ok. 500 g bobu,
  • kilka ząbków czosnku (wedle uznania),
  • sól,
  • pieprz,
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek.

Sposób przyrządzenia jest niezwykle prosty, więc spokojnie poradzi sobie z nim każdy kulinarny laik.

Bób należy ugotować i według własnych preferencji obrać go z łupinek lub pozostawić w postaci pierwotnej. Następnie wrzucamy składnik do miksera, dodajemy czosnek, oliwę, bazylię i pozostałe przyprawy. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowana pasta z bobu musi zostać kolejno poddana chłodzeniu, by stężała i nabrała odpowiedniego smaku. Podawać ją można z pieczywem, krakersami lub traktować jako dip.

flickr.com/photos/nagarazoku/151074853

Originally posted 2014-09-11 11:48:24.

przebiśniegi

Przebiśniegi: pierwsze zwiastuny wiosny w ogrodzie

Mini domki z ogródkiem