W Twojej kuchni panuje nuda i szukasz urozmaicenia codziennej kolacji czy śniadania? Zainspiruj się naszym przepisem. Pasta kanapkowa z bobu jest prosta, szybka w przygotowaniu i co najważniejsze – bardzo pyszna.
Pasta kanapkowa z bobu nie wymaga szeregu skomplikowanych składników.
Do przygotowania tej pysznej alternatywy twarogu czy masła wystarczy jedynie:
- ok. 500 g bobu,
- kilka ząbków czosnku (wedle uznania),
- sól,
- pieprz,
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek.
Sposób przyrządzenia jest niezwykle prosty, więc spokojnie poradzi sobie z nim każdy kulinarny laik.
Bób należy ugotować i według własnych preferencji obrać go z łupinek lub pozostawić w postaci pierwotnej. Następnie wrzucamy składnik do miksera, dodajemy czosnek, oliwę, bazylię i pozostałe przyprawy. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tak przygotowana pasta z bobu musi zostać kolejno poddana chłodzeniu, by stężała i nabrała odpowiedniego smaku. Podawać ją można z pieczywem, krakersami lub traktować jako dip.
flickr.com/photos/nagarazoku/151074853
Originally posted 2014-09-11 11:48:24.