Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Kiszenie dobre na wszystko!

Kiszenie jest bardzo starą metodą konserwacji potraw. Dziś zostało nieco wyparte przez przemysłową konserwacje, choć jest bardzo zdrowym i smacznym i lepszym sposobem.

Działkowiec_kiszonki_03

 

 

Zapraszamy wszystkich 25 września na warsztaty kiszenia, które jest wartościową sztuką, choć nieco zapomnianą. Tradycyjne metody kiszenia, pochodzące z różnych stron świata przywrócą twojej kuchni zdrową energię i harmonię. W Kopańcu, gdzie warsztaty będą się odbywały, weźmiesz udział w wykładach teoretycznych oraz części praktycznej, czyli kiszeniu.

Działkowiec_kiszonki_02

Każdy z uczestników kursu „Fermentacja od podstaw” otrzyma skrypt, który posłuży mu radą w chwili zwątpienia, oraz własnoręcznie przygotowane kiszonki. W cenie warsztatu są 3 dni szkoleń, 9 słoików, 3 zakwasy oraz wieczorne atrakcje. Przygotowywane będą: kiszona kapusta, kim-chi, jogurt, kiszone warzywa oraz zaczyny takie jak kefir, zakwas, kombucha i ocet.

Działkowiec_kiszonki_05

 

Za dodatkową opłatą można wynająć pokój oraz wykupić wyżywienie, które będzie przygotowywane wspólnie na miejscu przez uczestników. Trenerką jest Agata Bielska prowadząca Miejską Kuchnię Roślinną.

Działkowiec_kiszonki_01

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *