Kanadyjska studentka Amelia Roblin stworzyła nietypowy projekt opakowań dla wegańskiej restauracji Live Food Bar, bazujący na idei recyklingu. Oprócz ulubionego dania klienci będą otrzymywać coś jeszcze. Co skrywa w sobie koncepcja Live Food Bar Packaging?
Każde opakowanie, oprócz tego, że wykonane jest z materiałów w pełni nadających się do recyklingu i sprzyjających środowisku, będzie zawierało swego rodzaju bonus. W zastosowanym papierze wtopione zostaną nasiona pietruszki, bazylii i oregano.
Po zjedzeniu posiłku klient może zasadzić papier wraz z jego zawartością w ogródku lub w doniczce i po prostu zalać wodą. Potem pozostaje już tylko czekać aż nasiona zaczną kiełkować, dając ulubione zioła, które przydadzą się do przyprawiania codziennych potraw. To świetny pomysł, który może odwrócić problem składowania zużytych opakowań i przyczynić się do ochrony środowiska.
Źródło: Ameliaroblin.com
Originally posted 2014-11-06 08:17:00.