Podziel się, , Google Plus, Pinterest,

Drukuj

Opublikowano w:

Pasta kanapkowa z bobu

W Twojej kuchni panuje nuda i szukasz urozmaicenia codziennej kolacji czy śniadania? Zainspiruj się naszym przepisem. Pasta kanapkowa z bobu jest prosta, szybka w przygotowaniu i co najważniejsze – bardzo pyszna.

Pasta kanapkowa z bobu nie wymaga szeregu skomplikowanych składników. Do przygotowania tej pysznej alternatywy twarogu czy masła wystarczy jedynie ok. 500 g bobu, kilka ząbków czosnku (wedle uznania), sól, pieprz, świeża bazylia oraz oliwa z oliwek. Sposób przyrządzenia jest niezwykle prosty, więc spokojnie poradzi sobie z nim każdy kulinarny laik.

Bób należy ugotować i według własnych preferencji obrać go z łupinek lub pozostawić w postaci pierwotnej. Następnie wrzucamy składnik do miksera, dodajemy czosnek, oliwę, bazylię i pozostałe przyprawy. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Tak przygotowana pasta z bobu musi zostać kolejno poddana chłodzeniu, by stężała i nabrała odpowiedniego smaku. Podawać ją można z pieczywem, krakersami lub traktować jako dip.

flickr.com/photos/nagarazoku/151074853

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *